Wintersport met kinderen

Families met kinderen hebben nu eenmaal wat meer eisen ten aanzien van de accommodatie voor hun wintersport vakantie. Een goede ligging ten opzichte van de piste en skilift, voldoende ruimte en extra faciliteiten zoals een speelruimte of zwembad. En dat alles voor niet te veel geld want extra kosten zijn er genoeg zoals skihuur, skilessen, skipassen etc.

Kind met skies
Kind met skies

Accommodatie boeken

Je wintersportvakantie met kinderen boek je bijvoorbeeld bij een specialist zoals Pharos reizen. Zij bieden voornamelijk hotelkamers in Oostenrijk maar ook appartementen. Veel accommodaties hebben een zwembad en wellness faciliteiten. De verzorging is grotendeels op basis van half pension en er zijn speciale arrangementen. Andere specialisten voor familievakanties zijn bijvoorbeeld TUI, Vrijuit en Landal Skilife.

Vakantieparken

Veel families met kleine kindere kiezen voor een vakantiepark voor hun wintersportvakantie. Een park heeft diverse voordelen waaronder ruime accommodaties, zwembad, overdekte speelhal, kinder animatie en soms een oefenlift bij het park. Landal heeft verschillende vakantieparken.

Top skigebieden voor kinderen

'Leuk en leerzaam'

Gratis skipas voor kinderen

In diverse skigebieden is de skipas gratis voor kinderen tot soms wel 7, 8 of zelfs 10 jaar. Bij andere gebieden kost een skipas voor bijvoorbeeld kinderen van 7 of 8 jaar soms wel 115 euro. Let je hier op dan bespaar je soms wel een paar honderd euro. » Meer skipas tips

Familie hotels

In iedere wintersportplaats vind je wel enkele familiehotels. Deze hotels zijn speciaal uitgerust voor families met kleine kinderen en zij noemen zich vaak ook specifiek 'Familiehotel ....' Zoek bijvoorbeeld in Google maar eens op 'Familiehotel Saalbach'

Kenmerken van een familiehotel zijn

  • Ruime familiekamers (of een appartement in een hotel)
  • Kinderopvang / kinderclub
  • Kinderprogramma
  • Zwembad
  • Speelruimte