Goedkope wintersport

Als je weet waar je op moet letten dan is het regelen van een goedkope wintersport niet zo moeilijk en bespaar je al gauw honderden euro's. Op deze pagina leggen we uit waar je op kunt besparen zonder al te veel concessies te doen.

groepje op wintersport vakantie
groepje op wintersport vakantie

Besparen op je skivakantie

Er zijn gelukkig verschillende manieren om te besparen op je skivakantie. Je kunt besparen op de accommodatie, vervoer en skihuur en je kunt profiteren van een last-minute of een pakketreis. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden nader toegelicht. Hoe dan ook kun je een top wintersportvakantie hebben voor een relatief klein budget.

Bespaartips

Boek een pakketreis

Het is vaak een stuk voordeliger om een pakketreis te boeken. Een pakketreis is een combinatie van vervoer, accommodatie, skipas en zelf mogelijkheid tot skihuur en skiles inéén. Kies je voor een pakketreis dan reis je het meest voordelig met de bus. Je bent dan wel een stuk langer onderweg omdat je verschillende opstapplaatsen aandoet en vaak in Limburg moet verzamelen en overstappen. Een pakketreis boek je o.a. bij Snowtime, Summit Travel, Bizztravel, en TUI

Huur ski's online

Het online huren van ski's is vaak een stuk voordeliger dan ter plaatse in de winkel. Als je online huurt via bijvoorbeeld www.skiset.nl/partner/skivoordeel dan kies je een winkel in de plaats van jouw bestemming. Je ski's en uitrusting worden vooraf klaargezet in de winkel. Wil je de maximale korting, gebruik dan kortingscode 'skivoordeel'.

Reis je alleen? Neem de bus!

Met de bus reizen is voordeliger dan met de auto als je alleen reist. Regel je zelf je accommodatie dan kun je hier een losse busreis boeken. Een retourtje naar Oostenrijk kost ongeveer € 140,-.

Boek een last-minute

Het is vaak zeer voordelig om een last-minute reis of aanbieding te boeken. Niet alleen goekkoper maar ook spannend want je weet vooraf niet waar je naartoe gaat. Perfect voor de avonturier! » Last-minutes checken

Plaats in buitengebied

Bij de meeste skigebieden heb je kleinere plaatsen die net buiten het gebied liggen. Hier zijn de accommodaties vaak veel goedkoper (soms tot wel 50%) dan die in de 'hoofdplaats' van het skigebied. Je zit dan wel wat verder van de pistes en liften maar met de skibus is het vaak maar 5 of 10 minuten. 

Pakketreis of zelf regelen?

Een pakketreis (vervoer + accommodatie + skipas) is vaak iets goedkoper dan alles zelf regelen en biedt bovendien gemak want alles wordt geregeld door één partij. Daarnaast heb je een aanspreekpunt als er bijzonderheden zijn.

PRIJSVERGELIJKING
Om het verschil tussen een pakketreis en een zelf geregelde reis te laten zien hebben we een vergelijking gemaakt. Voor de berekening is hetzelfde hotel in dezelfde periode gebruikt (Hotel-Pension Schattberg in Saalbach - Verblijf 1 week voor 2 personen (aankomst 9 januari)).

Pakketreis

  • Hotel + busvervoer + skipas:  €1398,-
  • Calamiteitenfonds: €2,50
  • Reserveringskosten: €27,50
  • Totaal €1.428,- (via Husk)

Zelf regelen

Kosten zelfde reis maar dan zélf geregeld.

  • Hotel: € 820,- (via Booking.com)
  • Skipas: € 490,-
  • Bezine: €210,-
  • Tol: € 16,-
  • Totaal €1.536,-

Conclusie
Het verschil is €108,- oftewel 7,6% in het voordeel van de pakketreis. Het verschil is niet erg groot maar je hebt daarentegen wel gemak van het feit dat alles door één partij is geregeld. Het verschil zal bij iedere reisaanbieder ook niet hetzelfde zijn. Je moet ook overwegen dat je veel minder reistijd hebt als je met de auto gaat dan met de bus.