Indoor skiën en rolpistes

Indoor skihallen zijn ideaal om voor het eerst kennis te maken met skiën en snowboarden. Ben je van plan om op wintersport te gaan dan is het aan te raden om je eerste meters én lessen in een skihal of op een rolpiste te maken. In Nederland zijn er ruim voldoende skihallen aanwezig.

indoor skipiste
indoor skipiste

Ideaal voor beginners

Regen, kou of zware windstoten - je ondervindt er geen hinder van. Zelfs in de zomer kun je de indoor skihal bezoeken. Het is de ideeale manier om aan je techniek te werken en geschikt om je conditie en kracht te verbeteren. Als je naar de Alpen gaat is het handig om over een basisconditie te beschikking. Je skiet dan met meer gemak en je voorkomt blessures. Vooral beginners kunnen in een skihal rustig en gemoedelijk beginnen met skiën en snowboarden. Gevorderden kunnen uiteraard hun techniek verbeteren. Bij iedere skihal kun je ski's en snowboards huren dus je hoeft zelf alleen maar wintersportkleding mee te nemen.

Skiles

Je kunt in de indoor skihal zelf een beetje proberen maar nog veel beter is het om les te nemen. Opgeleide skileraren staan in alle skihallen klaar om je de basistechniek bij te brengen. Je moet skilessen wel apart reserveren want groepslessen worden ingepland op tijd en op niveau.

Skihallen in Nederland

 1. Snowworld Landgraaf
 2. Snowworld Zoetermeer
 3. De Uithof Den Haag
 4. Montana Snowcenter Westerhoven
 5. Skidome Rucphen
 6. Skidome Terneuzen
 7. Snowplanet Velsen-Zuid
 8. Alpincenter Bottrop (DE)

Indoor skihal Snowworld Zoetermeer

Rolpiste

Naast indoor skihallen met echte sneeuw  zijn er ook indoor rolpistes in Nederland. Dit betekent dat je op een rollend tapijt leert skiën. Via een grote spiegel aan de wand kun je goed zien hoe je houdig is. Rolpistes zijn geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders, van klein (v.a. 4 jaar) tot groot. Snowboarders en skiërs hebben op een rolpiste als extra voordeel de beschikking over een stang om zich vast te houden. Vooral snowboarders vallen hierdoor veel minder dan op een echte piste.

Tips voor indoor skiën

 • Ski's en snowboards kun je ter plaatse huren
 • Zoek op internet naar kortingsbonnen, ze zijn er meestal te vinden
 • Heb je nog geen enkele ski-ervaring, neem dan eerst skiles
 • Zowel skihallen als rolpistes zijn een prima alternatief voor echte bergen
 • Skiles in Oostenrijk kost ook geld ;-)

Indoor rolpiste